Rămâi conectat

Administrație

Baza de Tratament și Agrement Ocna Mureș se extinde cu un Aquapark

Publicat

în

Consiliul Județean Alba în parteneriat cu orașul Ocna Mureș lansează o nouă investiție: un Aquapark ce va aduce un plus de atractivitate orașului și bazei de tratament și agrement existente, oferindu-le vizitatorilor noi oportunități de recreere și relaxare.

Acest proiect presupune refuncționalizarea unei suprafețe de circa 5 ha., pe malul stâng al râului Mureș, în imediata vecinătate a Băilor Sărate de la Ocna Mureș. Se vor construi 4 bazine de interior, jacuzzi, bazin de imersie și 2 tobogane interioare, precum și 5 bazine exterioare. De asemenea, se va amenaja o zonă de agrement și camping cu unități de cazare de  tip cort și rulote „glamping”, ce va include și o clădire de deservire, cu dușuri, toalete și chicinetă. Pe lângă clădirea principală, cu funcțiune mixtă, de agrement, alimentație publică și administrativă, se va mai construi o clădire cu bar, grupuri sanitare și zonă de dușuri care să deservească zona de agrement, precum și locuri de joacă pentru copii, la exterior. Vor fi amenajate spații verzi și 403 locuri de parcare, din care 30 rezervate pentru persoane cu dizabilități .

„Băile Sărate de la Ocana Mureș au devenit un punct de atracție național, interesul vizitatorilor depășind așteptările noastre. Mai ales în lunile de vară peste 2.000 de persoane au vizitat aceste băi în fiecare zi, în timp ce în lunile reci au fost peste 700 de vizitatori pe zi. Tocmai aceste cifre ne-au arătat că este loc pentru dezvoltare. Prin realizarea acestui Aquapark vom diversifica oferta turistică și de agrement, vom îmbunătăți oferta de servicii balneare și medicale și totodată vom menține ridicat interesul turiștilor pentru această zonă.

Este o investiție care reflectă angajamentul nostru față de dezvoltarea economică și socială a acestei zone, contribuind, totodată, la dezvoltarea serviciilor de relaxare și îngrijire a sănătății și la atractivitatea turistică generală a județului Alba.

În ședința Consiliului Județean Alba din 17 octombrie am făcut primul pas pentru realizarea acestui proiect, aprobând asocierea dintre Consiliul Județean și Primăria Ocna Mureș.” – a declarat domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Administrație

Mandatul de primar, obținut de Silviu Vințeler la Alegerile Locale din 9 iunie 2024, validat de Judecătoria Aiud

Publicat

în

Luni, 14 octombrie 2024, Judecătoria Aiud a validat mandatul pentru fucția de primar al orașului Ocna Mureș, obținut de Vințeler Silviu la alegerile locale din data de 9 iunie 2024. Vințeler se află la al patrulea mandat de primar al orașului Ocna Mureș, iar în perioada 2000 – 2012, acesta a fost primar al comunei Noşlac.

Solutia pe scurt: „În baza art. 149 alin. (1) din O.U.G. nr. 57/2019, validează alegerea domnului VINȚELER SILVIU, în funcţia de primar al ORAȘULUI OCNA MUREȘ, judeţul Alba, la alegerile locale din data de 09.06.2024, candidat din partea Partidului Național Liberal, Prezenta încheiere se comunică de îndată prefectului şi secretarului general al unităţii administrativ-teritoriale, care are obligaţia aducerii la cunoştinţă publică prin afişarea acesteia la sediul unităţii administrativ-teritoriale, în termen de cel mult 24 de ore de la comunicare. Cu drept de a formula apel pentru cei interesaţi, în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţă publică. Cererea de apel se depune la Judecătoria Aiud. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei azi, 14 octombrie 2024.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 372/2024 14.10.2024”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Sediul Primăriei Ocna Mureș, reabilitat și modernizat prin PNRR

Publicat

în

Administrația orașului Ocna Mureș, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede reabilitarea moderată a clădirilor primăriei. Se vor executa lucrări la corpul 1 și corpul 2 al primăriei.

ORAȘUL OCNA MUREȘ a accesat o finanțare prin intermediul Planului Național de Redresare si Reziliență, Titlu apel: PNRR/2022/CIO/13, PNRR/2022/CIO/11.3/ Runda 1, Componenta IO— Fondul Local, Operațiunea 1.3.Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate Ia nivelul unităților administrativ-teritoriale.

Potrivit documentației, obiectivul specific este renovarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate Ia nivelul unităților administrativ-teritoriale. Prin renovarea energetică moderată a clădirilor Primăriei, crește eficiența energetică a acestora, se îmbunătățește calitatea mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, crește calitatea vieții, se reduce consumul anual de energie primară/energie finală pentru încălzire, crește nivelul confortului și se îmbunătățește aspectul arhitectural al clădirilor.

Caracteristicile principale ale proiectului și ale construcției:

PRIMĂRIA ORAȘ OCNA MURE, STR. N.IORGA, NR.27 sunt precizate în ii. proiectul tehnic nr. 120. I/2023 Corp I iii. proiectul tehnic nr. 1397./2023 Corp 2 întocmite de SC KES BUSINESS SRL,

– Tip clădire conform PI 18: clădire civilă
– Regimul de înălțime: S+P+IE;
– Categorie/funcțiune clădire: Curți construcții/Primărie
– Aria desfășurată existentă: Ad = 1 136 m2;
– Grad de rezistență la fôc: GRF II
– Clasa de importanță: III
– Categoria de importanță: C „normală”

Perioada de proiectare/execuție a clădirii:

– Perioada de proiectare a cladirii:înainte de 1982;
– Perioada de executie a cladirii: 1982.

Potrivit Devizului General din cadrul Proiectului Tehnic nr.1398/2023 întocmit de S.C. KES BUSINES S.R.L. al obiectivului de investitii cu titlul „Renovarea energetică a Policlinicii din Orașul Ocna Mureș, str.Ax.Sever, nr.43 A”, valoarea totala estimata este de 2.660.238,87 lei fără TVA și este formată din:

1.Pentru execuția lucrărilor = 2.560.230 lei fara TVA din care

cap. 4.1 – Constructii și instalații = 2.262.563,00 lei fără TVA;
cap. 4.2 – Montaj Utilaje, echipamente tehnologice și funcționale = 40.789,00 lei fără TVA;
cap. 4.3 – Utilaje, echipamente tehnologice și funcționale care necesită montaj = 193.360,00 lei fără TVA
cap. 4.4 – Utilaje, echipamente tehnologice și funcționale care NU necesită montaj = 28.000,00 lei fără TVA; cap. 5.1 – Valoare estimată Organizare de șantier = 35.518,00 lei fără TVA.

2.Cheltuieli diverse și neprevăzute: 100.008,87 lei fără TVA (suma reprezentând cheltuieli diverse și neprevăzute va putea fi utilizată în ipoteza în care apar pe parcursul execuției contractului cheltuieli cu lucrări care nu prezintă modificări substanțiale ale contractului de achizției publică și cu respectarea cadrului legal aplicabil la acel moment. Modificarea contractului de achiziție publică în cursul perioadei sale de valabilitate, se face cu în condițiile prevăzute la art. 221 din Legea 98/016 cu modificarile și completările ulterioare.)

Se vor efectua lucrări de:

– Izolare termică
– Sisteme de alarmă de incendiu
– Instalații de încălzire
– Instalații electrice
– Instalare de echipamente sanitare

Data finală la care se pot depune ofertele este 12.08.2024, ora 15:00.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

3 autobuze electrice și stații de încarcare, achiziționate cu finanțare prin PNRR în cadrul parteneriatului Orașul Ocna Mureș – Comuna Unirea

Publicat

în

Trei autobuze electrice, trei stații de încărcare lente și o stație de încărcare rapidă în urma lansării anul trecut a proiectului PNRR „Achiziția de mijloace de transport public – autobuze electrice în cadrul parteneriatului Orașul Ocna Mureș – Comuna Unirea”

Contractul în valoare de peste 7 milioane lei a fost semnat între Orașul Ocna Mureș și firma furnizoare câștigătoare ATP MOTORS RO SRL.

Autobuzele electrice vor avea o lungime de 10,57 m, nearticulate și vor avea capacitatea de 50 de locuri din care 26 pe scaune plus scaun șofer. Autonomia unui astfel de autobuz electric va fi de 340km. Garanția oferită de producător 9 ani sau 900.000 km, iar pentru bateriile electrice garanția va fi 8 ani.

Prețul de achiziție total: 6.238.361 lei la care se adaugă T.V.A în valoare de 1.185.288 lei.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures