Rămâi conectat

Știri din zonă

Bărbat de 41 de ani cercetat de polițiștii din Ocna Mureș, după ce a fost depistat în timp ce conducea băut, pe raza comunei Unirea

Publicat

în

Vineri, 16 august 2024, în jurul orei 20.15, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ocna Mureș au depistat un bărbat de 41 de ani, din municipiul Turda, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Unirea, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Știri din zonă

„Școală de Vară”, la Lunca Mureșului: Ateliere de limbi străine, meșteșuguri, activități interactive și jocuri distractive pentru preșcolari și școlari

Publicat

în

La Școala Gimnazială „Simion Lazăr” Lunca Mureșului s-a derulat, în perioada 29 iulie – 2 august 2024, a IX-a ediție a „Școlii de Vară”, organizată pentru copiii de la grădiniță și elevii ciclului primar și ciclului gimnazial.

Prima zi a fost dedicată mișcării prin dans în aer liber, decorațiunilor și tehnicilor specifice artei baloanelor și confecționării de obiecte „handmade”, fiind utilizată tehnica „șervețelului”. În cea de-a doua zi, s-a derulat proiectul educațional „Călători și călătorii în universul limbilor străine: să descoperim împreună engleza, franceza, germana, spaniola și rusa!”. 10 studenți voluntari, din cadrul Departamentului de Limbi Moderne Aplicate al Facultății de Litere de la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, au desfășurat diverse activități și jocuri de învățare a limbilor străine. A treia și a patra zi au fost dedicate jocurilor sportive, activităților creative și recreative, precum și atelierelor de lucru manual. Copiii prezenți au luat parte la ateliere de pictură pe piatră, carnavalul poveștilor, jocuri de societate și jocuri sportive, ateliere de olărit și de mozaic în piatră naturală. Alături de elevii școlii au participat la activități și copiii de la Centrul de zi pentru copii „Sfântul Ciprian” Ocna Mureș.

În ultima zi, alături de cadre didactice și de credincioși din localitate, elevii au participat la Sfânta Liturghie oficiată în Biserica monument istoric „Pogorârea Duhului Sfânt” de pe dealul din sat. În continuare, aducând-și aminte de obiceiurile din bătrâni, au învățat arta lucrului manual și au deprins tehnicile picturii pe sticlă, tehnica în mozaic cu piatră naturală, dar și tehnicile picturii pe pânză.

„Realizarea și derularea ediției a IX-a a Școlii de vară de la Școala Gimnazială „Simion Lazăr” Lunca Mureșului a fost posibilă cu implicarea colectivului de cadre didactice și a tuturor partenerilor (Biserica Ortodoxă „Izvorul Tămăduirii” Lunca Mureșului, Asociația Tinerilor Lunca Mureșului, Asociația Tradiții Luncamureșene, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate Cluj-Napoca, Biserica Ortodoxă „Buna Vestire” Unirea II), precum și cu sprijinul sponsorilor și a oamenilor de bine din localitate”, a ținut să transmită prof. Floarea Sărmașiu – directorul Școlii Gimnaziale „Simion Lazăr”, din Lunca Mureșului.

Constantin PREDESCU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Intervenție a pompierilor militari din Aiud, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anaxă gospodărească din Gura Arieșului

Publicat

în

Pompierii militari din Aiud au fost solicitați să intervină, vineri după-amiază, în localitatea Gura Arieșului, pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (șură).

„Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru localizarea si stingerea unui incendiu în comuna Lunca Mureșului satul Gura Arieșului. Din informatiile preliminare ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la o anexa gospodarească (șura), cu posibilitate de extindere la o casă. Forțe alocate: 2 x ASAS”, a transmis ISU Alba.

UPDATE: „Forțele de intervenție au ajuns la locul producerii incendiului. Arde acoperișul anexei pe aproximativ 30 mp. La momentul de față incendiul este localizat, nu mai există pericolul de extindere la locuință. Se lucrează la stingerea acestuia”, a mai transmis ISU Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Bărbat de 52 de ani din Unirea reținut de polițiști, după ce a încălcat ordinul de perotecție provizoriu

Publicat

în

Joi, 25 iulie 2024, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 52 de ani, din comuna Unirea, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcarea prevederilor ordinului de protecție.

În după amiaza zilei de 25 iulie, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș l-au depistat, în flagrant delict, în timp ce încălca prevederile unui ordin de protecție provizoriu, emis la data de 23 iulie 2024, de către polițiști, prin care i-a fost interzis să se apropie la o distanță mai mică de 100 de metri de mama sa.

În cursul zilei de azi, 26 iulie, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures