Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Activitate emoționantă cu lectură și creație, la Casa de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureș

Publicat

în

La Casa de cultura „Ion Sangerean” din Ocna Mureș a avut loc, recent, o nouă activitate a „Cercului de lectură și creație literară”, o întâlnire unde oameni simpli din comunitate și nu numai, își expun creatiile lor din poezie, proză, cusături, desene ș.a. 

La această reuniune au luat parte și invitați speciali, printre ei numărându-se fiica scriitorului Adrian Păunescu.

Cu acest prilej, Ana Maria Păunescu și-a lansat două volume de carte intitulate „Ai vreme să vorbim ?” și „Toate poeziile pe care nu ți le-am scris”.

Într-un cadru plin de emoție, autoarea a vorbit participanților despre viața și opera marelui poet și om de cultură, tatăl ei, Adrian Păunescu.

La eveniment a fost prezentă cu o expozițiede Ie populară, Anca Maria din Livezile.

Potrivit directorului Casei de Cultură, Liliana Stoica, următoarea întâlnire pe această temă va avea loc pe data de 29 august 2024.

Constantin PREDESCU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 30 de ani din Ocna Mureș implicat într-un accident rutier soldat cu rănirea a patru persoane, petrecut pe DN 75 la Sărtaș

Publicat

în

Duminică, 15 septembrie 2024, în jurul orei 18.00, un bărbat de 36 de ani, din comuna Florești, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe DN 75, pe raza localității Sărtaș, a intrat în coliziune cu un amatorism, condus din sens opus, de un bărbat de 30 de ani, din Ocna Mureș, județul Alba.

În urma accidentului, 4 persoane, cu vârste cuprinse între 10 și 42 de ani, pasagere în cele două autoturisme, au suferit leziuni corporale și au primit îngrijiri medicale.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Intervenție a pompierilor militari din Aiud și a SVSU Ocna Mureș pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească de pe strada Minerilor

Publicat

în

Pompierii militari din Aiud și SVSU Ocna Mureș intervin pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească situată pe strada Minerilor din orașul Ocna Mureș.

Detașamentul de pompieri Aiud intervine în cooperare cu SVSU Ocna Mureș la un incendiu în Ocna Mureș pe strada Minerilor. Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la o anexă gospodarească. Forțe alocate: 1 x ASAS și 1 x EPA”, a transmis ISU Alba.

UPDATE:Incendiul a fost stins. A ars o anexă gospodarească (coteț), pe o suprafață de aproximativ 20mp. Fără victime”, a mai transmis ISU Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 18 ani din Ocna Mureș, reținut de polițiști pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt

Publicat

în

Joi, 29 august 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ocna Mureș au pus în executare un mandat de arestare preventivă, emis de Judecătoria Aiud pe numele unui tânăr de 20 de ani, din Ocna Mureș, care este cercetat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt.

Tânărul se afla sub măsura preventivă a controlului judiciar, fiind bănuit de săvârșirea unor furturi din locuință, iar în perioada 1 iunie – 18 august 2024 ar fi săvârșit un alt furt dintr-o locuință din Ocna Mureș, în care ar fi pătruns prin efracție și din care ar fi sustras două televizoare și mai multe articole vestimentare.

Tânărul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii sale activități infracționale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures